ثبت ازدواج بین المللی در ترکیه

*در این مقاله با مراحل ثبت ازدواج بین المللی در ترکیه و قوانین آن آشنا خواهید شد

ثبت ازدواج در ترکیه به صورت بین المللی در سال های اخیر نه تنها از سمت ایرانیان بلکه از سمت اتباع سایر کشورهای دیگر نیز مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است. ایرانیان به دلایل مختلفی ثبت ازدواج بین المللی خود را در ترکیه انتخاب می کنند. ازدواج در ترکیه برای ایرانیان می تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد به مانند داشتن گواهی ازدواج بین المللی.

ثبت ازدواج بین المللی در ترکیه
ثبت ازدواج بین المللی در ترکیه

البته که به طور قطع به یقین نزدیکی کشور ترکیه از یک طرف و هزینه ثبت ازدواج بین المللی در ترکیه به دلیل پایین بودن و صد البته که برگزاری مراسم عروسی در ترکیه در یک محیط بسیار زیبا با هزینه های پایین می تواند از دلایل دیگر این استقبال باشد.

  

ثبت ازدواج در ترکیه نه تنها برای اتباع خارجی بلکه برای افراد بدون تابعیت و پناهنده نیز به امکان پذیر می باشد. در صورتی که شخص در ترکیه حتی پناهنده باشد می تواند وکیل پناهندگی در ترکیه بگیرد و ازدواج خود را ثبت کند. بر اساس قوانین جمهوری ترکیه افراد در صورت داشتن مدارک لازم توسط ارگان های رسمی به مانند شهرداری ها و توسط مامورین مربوطه می توانند به صورت رسمی به عقد هم دربیایند. 

 

ازدواج در ترکیه

درترکیه ازدواج رسمی از طریق شهرداری ها و مامورین رسمی انجام می شود و افرادی که اعتقادات مذهبی دارند در ترکیه علاوه بر ثبت ازدواج در شهرداری ها توسط افراد مذهبی که به اصطلاح در ترکیه امام گفته می شوند می توانند به عقد هم در بیایند که در اصطلاح به آنها نکاه امامی اطلاق می شود.

البته از نظر قانون ترکیه عقد امام، رسمی نیست و هر نوع ازدواجی غیر از طریق شهرداری ها غیر قانونی محسوب می شود و رسمیت ندارد. پس در ترکیه حتی عقد امام بعد از عقد رسمی می تواند به رسمیت شناخته شود و قانونی باشد. همچنین توجه داشته باشید چیزی به عنوان ازدواج موقت در ترکیه غیر قانونی بوده و وجود ندارد.

در این مطلب سعی کردیم شما را با قوانین ثبت ازدواج در ترکیه آشنا کنیم و به سوالاتی درباره "ثبت ازدواج در ترکیه" پاسخ دهیم.

 

محدودیت های ازدواج بین المللی در ترکیه

سن قانونی ازدواج در ترکیه حداقل 18 سال می باشد. در صورتی که فردی زیر 18 سال سن داشته باشد و درصدد ازدواج باشد به هیچ عنوان در هیچ مراکز رسمی اعلامی توسط دولت نمی تواند ازدواج خود را ثبت نماید.

ولی در بسیاری از موارد افراد و والدین از نکاح امام که همان ازدواج مذهبی می باشد استفاده می کنند که در صورت اطلاع مامورین دولتی، والدین شخص بازداشت می شوند. مگر اینکه شخص رای دادگاه برای اجازه ازدواج را دریافت کرده باشد.

ترکیه قوانین بسیار سختی برای ازدواج کودکان در نظر گرفته است. ازدواج افراد زیر 18 سال جرم محسوب می شود و سیستم قضایی ترکیه به شدت با آن برخورد می کند همچنین محدودیت هایی برای افرادی که درصدد ازدواج هستند وجود دارد که در زیر به آنها اشاره میکنیم:

 

در ترکیه افرادی مجاز به ازدواج هستند که ظرفیت و توانایی های ذهنی لازم برای  ازدواج را داشته باشند.

در ترکیه  ازدواج با محارم و بستگان نزدیک ممنوع می باشد وازدواج فرزند خواندگان با والدین و یا ازدواج والدین با فرزندان همسران قبل ، در صورتی که فرد قبلا ازدواج کرده باشد حتما باید ازدواج قبلی به اتمام رسیده باشد و طلاق صادر شده باشد.

چند همسری در ترکیه نه تنها برای شهروندان این کشور بلکه برای اتباع خارجی و همچنین پناهندگانی که در این کشور نیز زندگی می کنند ممنوع می باشد و جرم محسوب می گردد.

برای بانوان در نظر گرفتن محدودیت 300 روزه بعد از طلاق برای ازدواج مجدد در ترکیه وجود دارد مگر این که گزارش پزشکی مبنی بر عدم بارداری ارایه شود که در این صورت خانم ها از این 300 روز معاف خواهند بود.

 

ازدواج دو تبعه خارجی با تابعیت های متفاوت

در ترکیه ممنوعیتی برای ازدواج اتباع خارجی به شرط دارا بودن شرایط ازدواج وجود ندارد. و این افراد می توانند از سمت مراجع دارای صلاحیت به عقد هم دربیایند. البته باید به این نکته توجه کنید به دلیل این که افراد تبعه های کشورهای دیگر هستند می بایستی گواهی های مربوط را از کشور مبداء خود تهیه کنند (مثل گواهی تجرد)

یکی از مزیت های ازدواج در ترکیه این است که افراد علاوه بر دریافت سند ازدواج ترکیه ای می توانند سند ازدواج بین المللی نیز تهیه کنند; که در همه جای دنیا مورد قبول واقع می شود. در واقع شرایط ازدواج در ترکیه برای دو تابعیتی ها بسیار مناسب است.

 

ازدواج دو تبعه خارجی با تابعیت های مشابه

دو تبعه خارجی با تابعیت یکسان و همانند می توانند در ترکیه ازدواج کنند. البته لازم است تا متقاضیان گواهی ازدواج را از کشور مبداء دریافت نمایند.

اما در برخی از موارد به دلیل محدودیت ها خود شخص قادر به تهیه این مدارک نمی باشدکه در این صورت مامورین مسئول ازدواج می توانند از طریق مدیریت کل امور جمعیت و شهروندی اقدام به اخذ آن نمایند. در هر حالت ثابت کردن وضعیت تاهل در زمان ازدواج الزامی می باشد یعنی فرد می بایستی در زمان ازدواج گواهی تجرد داشته باشد.

 

ازدواج با فرد پناهنده در ترکیه

ازدواج با فرد پناهنده در ترکیه امکان پذیر ولی کمی سخت می باشد. سند وضعیت تاهل فرد پناهنده در ترکیه می بایستی از طریق ادارات جمعیتی دریافت شود. در صورتی که فرد در زمان ورود پرونده ای تشکیل نداده باشد این مورد از طریق مقامات امنیتی تامین می شود.

روال کار در این جا تمام نمی شود بلکه شخصی که متقاضی ازدواج در ترکیه می باشد و پناهنده است بعد از اخذ مدرک عدم ممانعت از ازدواج اول از همه می بایستی این مدرک را به تایید اداره حقوقی استان در فرمانداری برساند و 3 کپی از آن را داشته باشد.

بعد از ترجمه گذرنامه توسط مترجم رسمی از طریق دفاتر رسمی و تایید آن در نوتر می توانند برای ازدواج در ترکیه درخواست دهند.

در زمان مراجعه اصل گذرنامه را به همراه دو عدد کپی از آن به همراه داشته باشید.

معاینات پزشکی سلامت برای هر دو زوج الزامی می باشد.

ممکن است برای دریافت برگه تجرد مجبور شوید به سفارت ایران در ترکیه مراجعه کنید.

 

نکته: با تولد فرزند در ترکیه به والدین و خود فرزند اقامت داده نمی شود; فقط محل تولد فرزند کشور ترکیه خواهد بود.

 

مدارک لازم برای ازدواج بین المللی در ترکیه:

برای ازدواج در ترکیه ارائه مدارک زیر به شهرداری الزامی می باشد مثلا برای ازدواج در استانبول باید مدارک زیر را به شهرداری استانبول ارایه دهید:

پر کردن فرم درخواست ازدواج ( لازم است که هر دو شخص به صورت مجزا نسبت به پر کردن فرم های ازدواج در ترکیه اقدام نمایند).

ارایه گواهی تجرد که نشان می دهد شخص متاهل نیست.

برگه سلامت پزشکی که نشان می دهد فرد دچار بیماری که مانع از ازدواج شود نیست.

در صورتی که فرد پناهنده و یا بدون وطن باشد باید مدارکی که نشان دهنده حمایت بین المللی باشد را ارایه نماید.

چهار قطعه عکس رنگی تمام رخ

داشتن حداقل 18 سال تمام برای متقاضیان در ترکیه

 

نکته: در خصوص ازدواج در ترکیه و اقامت باید بگوییم که با ثبت ازدواج در ترکیه نمی توان اقدام به اخذ اقامت ترکیه کرد مگر یکی از زوجین دارای اقامت و یا شهروندی ترکیه باشد.

 

مراحل ثبت ازدواج در ترکیه

  1. مراجعه به کنسولگری کشور متقاضی

در صورتی که هر دو نفر از متقاضیان تابعیت ایرانی داشته باشند در ابتدا لازم است تا برای اخذ گواهی تجرد به کنسولگری ایران در ترکیه مراجعه نمایند و با واریز حدود 9 یورو در شماره حساب اعلامی سفارت ایران در بانک ایش ترکیه نسبت به درخواست دریافت آن اقدام نمایند. برای خانم های ایرانی (استودیو لاوانتا) بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران برای ثبت ازدواج ایرانی باید اجازه نامه پدر به کنسولگری ارایه شود (در صورتی که والد شخص به رحمت خدا رفته باشد حداقل باید گواهی فوت به سفارت ایران در ترکیه ارایه شود.) اما توجه داشته باشید که برای ثبت ازدواج بین الملل نیازی به اجازه پدر وجود ندارد.

 

  • مدارک لازم جهت درخواست برگه تجرد

  • اصل شناسنامه
  • اصل گذرنامه
  • 4 قطعه عکس ( 2 قطعه عکس محجبه هم به همراه داشته باشید زیرا سفارت ایران عکس بی حجاب نمی پذیرد)
  • واریز هزینه درخواست گواهی تجرد

 

برگه تجرد برای ثبت ازدواج در ترکیه از کجاها تهیه می شوند؟

  • اداره کل امور هویتی ایرانیان در خارج از کشور
  • اداره ثبت احوال محل سکونت متقاضی
  • سفارت جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها

 

  1. اخذ تاییدیه از وزارت امور خارجه ترکیه برای ثبت از دواج بین المللی

بعد از دریافت گواهی تجرد از کنسولگری ایران لازم است که آن را به تایید وزارت امور خارجه ترکیه برسانید. هزینه ای که باید برای این تایید در وزارت امور خارجه ترکیه پرداخت نمایید برای هر درخواست 1 لیر ترکیه می باشد.

  1. انجام آزمایشات پزشکی سلامت

در ترکیه نیز مثل ایران شما ملزم به انجام آزمایشات ژنتیکی و پزشکی می باشید. برای انجام این آزمایشات بهتر است به بیمارستان های دولتی و یا مراکز درمانی خیریه مراجعه کنید زیرا که در مراکز خصوصی هزینه های شما بیشتر خواهد شد. در این مراکز آزمایش خون رایگان می باشد.

در صورتی که مراکز خصوصی شما را پذیرش نکرد به مراکز خیریه مراجعه کنید. البته در صورتی که شما اقامت کوتاه مدت ترکیه و یا  اقامت بلند مدت ترکیه را داشته باشید، بیمارستان های دولتی موظف به پذیرش شما می باشند. جواب آزمایش خون یک روز بعد داده می شود و شما می توانید جواب آزمایش کتبی را دریافت و به مراکز اعلامی جهت تایید ببرید.

آزمایش خون برای این اجباری است که مشخص شود شما دارای بیماری های ارثی و یا ژنتیکی که ممکن است با ازدواج با هم به مشکل برخورید، ندارید. و فرزندان حاصل از این ازدواج دچار بیماری های ژنتیکی نخواهند شد.

  1. اخذ فرم های ازدواج از شهرداری و تایید در دفاتر رسمی

برای دریافت فرم های اولیه ازدواج لازم است تا به یکی از شعبات شهرداری در شهر محل اقامت خود مراجعه نمایید. البته برای دریافت این فرم ها از شما ترجمه پاسپورتتان به زبان ترکی خواسته می شود که شما می توانید (استودیو لاوانتا) آن را در دفتر نوتر و یا دفتر اسناد رسمی ترجمه کنید و ارایه دهید. فرم ویژه ازدواج باید در دفاتر رسمی و نوتر تایید شود.

  1. تعیین وقت عقد رسمی

برای انجام عقد رسمی شما می توانید مرکز و سالن های مختلفی را انتخاب نمایید. قیمت این سالن ها می تواند متفاوت باشد.

شما می توانید در سالن های موجود در شهرداری عقد نمایید و یا در صورتی که در نظر داشته باشید که نسبت به عقد در سالن های خارج از شهرداری اقدام کنید می بایستی هزینه های مربوط به ایاب و ذهاب عاقد به محل را پرداخت نمایید. جدای از این شما باید هزینه خود را پرداخت کنید که برای کمک به درختکاری در ترکیه استفاده می شود.

  1. ثبت ازدواج در سفارت ایران

برای ثبت عقد رسمی خود در ایران نیز شما باید مدارک و عقدنامه رسمی ترک خود را به سفارت ایران در ترکیه ببرید و البته برای عقد دینی در سفارت ایران نیز می توانید اقدام کنید.

نکته: در صورتی که یکی از زوجین یا هر دو به زبان ترکی مسلط نباشند حضور مترجم رسمی در زمان عقد الزامی می باشد.

 

 

 

مدارک لازم جهت ثبت ازدواج بین الملل در ترکیه:

  • اصل پاسپورت
  • گواهی تجرد
  • 6 الی 8 قطعه عکس تمام رخ رنگی
  • اصل شناسنامه و یا برگه تولد
  • کارت ملی
  • گواهی سلامت
  • رضایت نامه پدر برای خانم های ایرانی که سابقه تاهل قبلی ندارند.
  • طلاق نامه برای افرادی که قبلا طلاق گرفته اند
  • دو نفر شاهد
  • مترجم رسمی
  • تاییده مدارک از کشور اشخاص و کشور ترکیه
  • ترجمه تمام مدارک به زبان ترکی

 

سند بین المللی ازدواج در ترکیه

در طی ده های گذشته به دلیل افزایش ازدواج بین ملیت های مختلف ضرورت سند بین المللی ازدواج مطرح شد. این ضرورت به منظور یکپارچه نمودن سندهای ازدواج صورت پذیرفت. البته در نظر داشته باشید که در سندهای ازدواج بین المللی حساسیتی برای مذهب و دین، نژاد و ملیت افراد در نظر گرفته نمی شود.(استودیو لاوانتا)

به همین دلیل این سند دارای اعتبار جهانی می باشد و در بیشتر کشورهای جهان به عنوان سند رسمی پذیرفته می شود. در این میان تنها ترکیه و تونس هستند که ازدواج بین المللی را پذیرفته اند و در صورتی که در این دو کشور ازدواجی انجام شود دیگر نیازی به ترجمه وجود ندارد. زیرا در سند ازدواج علاوه بر ترکی به چند زبان دنیا نیز این سند قابل ارایه می باشد.

ثبت ازدواج بین المللی در ترکیه برای اتباع ایرانی

اتباع ایرانی که در ترکیه اقدام به ازدواج می کنند و سند بین المللی ازدواج دریافت کرده اند می توانند بعد از دریافت سند ازدواج خود به سفارت ایران در ترکیه مراجعه نمایند و از قسمت رایزنی فرهنگی کنسولگری ایران در ترکیه نسبت به ثبت نام زوجین در شناسنامه ها اقدام نمایند. در بخش فرهنگی سفارت ایران عقد شرعی نیز انجام می شود.

 

 

ازدواج بین المللی در کدام کشورها انجام می شود؟

تمام کشورهای اتحادیه اروپا

آمریکا

استرالیا

ترکیه

تونس

 

طلاق گرفتن در ترکیه

در صورتی که شخص حتی در خارج از ترکیه نیز ازدواج کرده باشد می تواند نسبت به طلاق گرفتن در ترکیه اقدام کند حتی اگر در ترکیه پناهنده و یا بی تابعیت باشد. این کار نه تنها غیر قانونی نیست بلکه تابع قانون مدنی ترکیه نیز می باشد.

البته در نظر داشته باشید که درست است شرایط طلاق گرفتن در ترکیه به نسبت ایران برای خانم ها بسیار راحت تر می باشد ولی در صورتی که شخص بخواهد طلاق خود را در سفارت ایران نیز ثبت کند و اصطلاحا طلاق ایرانی بگیرد بر اساس قوانین ایران طلاق وی ثبت خواهد شد.

مثلا در ترکیه چیزی به عنوان مهریه نداریم این در حالی است که بر اساس قوانین جمهوری اسلامی مهریه باید در ازدواج باشد. برای طلاق غیابی نیز در ترکیه نیز می توانید از وکیل طلاق کمک بگیرید.

در ابتدا لازم است تا درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه کنید و همچنین می توانید در کنار درخواست طلاق درخواست حضانت کودکان را نیز به دادگاه ارایه کنید. پناهندگان می توانند از دفاتر حقوقی کانون وکلا در ترکیه کمک بگیرند. در صورتی که شخص توان پرداخت هزینه وکیل را نداشته باشد به صورت رایگان به وی وکیل معرفی می شود.

 

اطلاع از قوانین پس از ازدواج در ترکیه

بعد از اینکه متوجه شدید که ثبت ازدواج در ترکیه به چه شکلی انجام می‌گیرد، باید با قوانین ازدواج در آن‌جا هم آشنا شوید. این قوانینی است که حتما باید آن‌ها را بدانید، قوانین مربوط به حضانت فرزندان و همچنین امور مالی بعد از ازدواج است. دلیل اینکه افراد حتما باید از این موارد مطلع باشند، این است که ازدواج قطعا فقط یک جشن نیست، بلکه تقسیم زندگی با فردی دیگری است.(استودیو لاوانتا)

بنابراین توصیه می‌شود که حتما علاوه بر ثبت ازدواج در ترکیه با قوانین بعد از آن نیز آشنا شوید. البته اگر از اشخاصی هستید که ترکیه را فقط برای ازدواج بین‌المللی می‌خواهند، قطعا نیازی (استودیو لاوانتا) هم به دانستن این قوانین نخواهید داشت. اما اگر می‌خواهید به طور دائم در ترکیه ماندگار شوید، قطعا دانستن قوانین ازدواج برای شما مهم خواهد بود. حالا در ادامه قوانین مربوط به زن و مرد تابع ترکیه را با هم بررسی می‌کنیم.

 

قوانین پس از ثبت ازدواج در ترکیه برای زنان

در ترکیه زنان پس از ازدواج معمولا فامیلی شوهر را در کنار نام خود می‌گیرند. البته اگر زن نسبت به این عمل کراهت داشته باشد، مسئول مربوطه می‌تواند این حکم را لغو کند. پس اجبار صد در صدی در آن نیست.( برخی می‌گویند این قانون در حال از بین رفتن است، اما هیچ چیز هنوز مشخص نیست.) در ترکیه حق طلاق برای زنان و مردان به یک اندازه است. این بدین معناست که زن هم دقیقا مشابه مرد می‌تواند، درخواست طلاق بدهد و حق طلاق مانند ایران فقط برای مردان نیست.

از دیگر نکاتی که درباره‌ی حقوق زنان ترکیه باید بدانید، نفقه است. دادن نفقه در ایران فقط بر عهده‌ی زوج محسوب می‌شود، اما در ترکیه در صورتی که زن هم امکانش را داشته باشد، باید مقداری از نفقه‌ی خانواده را بپردازد. به یاد داشته باشید در عرف عمومی ترکیه هم مانند ایران، نفقه بر عهده‌ی مرد محسوب می‌شود و عموم مردم جامعه هم مرد را مانند ایران مسئول امور مالی خانواده می‌دانند.

نکته‌ی بعدی در رابطه با زنان مقیم ترکیه، نفقه آن‌ها بعد از طلاق است. باید بدانید که در ترکیه بعد از طلاق، تمامی اموال زندگی مشترک نصف می‌شود. در واقع نفقه در این کشور بعد از طلاق داده می‌شود. چون زنان در این کشور معمولا کار کمتری انجام می‌دهند و درآمد کمتری هم دارند، اغلب اوقات نفقه‌ی زندگی مشترک از سمت مرد به زن داده می‌شود.

از دیگر نکاتی که باز هم درباره‌ی نفقه‌ باید بدانید، نفقه‌ی فرزندان است. فرزندان در ترکیه هم از نفقه‌‌ی پدر و هم از نفقه‌ی مادر بهره‌مند می‌شوند، پس دادن نفقه لزوما وظیفه‌ی پدر نیست، اما همان طور که اشاره داشتیم، عرف جامعه بر این است، که مردان هم خرج همسر و هم خرج فرزند خود را بپردازند. در این کشور چون نفقه برابر است، حق ولایت هم برابر محسوب می‌شود و بنابراین پدر و مادر هر دو بر فرزندانشان ولایت دارند.

 

قوانین ثبت ازدواج در ترکیه برای مردان

در ترکیه هم مانند ایران، ریاست خانواده با مرد است. بنابراین اعضای خانواده تا جایی که می‌شود باید از مرد خانواده تبعیت کنند. دقت داشته باشید، این تابع بودن به مرد خانواده فقط در صورتی است که دستورهای او برای اعضای خانواده مشکلی ایجاد نکند.

از دیگر نکات مثبت ثبت ازدواج در ترکیه برای مردان، نبود مهریه است. اما مردان در دادن نفقه نباید کوتاهی کنند. حضانت فرزندان نیز برای پدر و مادر به یک اندازه است، پس در این کشور نه مانند ایران حضانت عمدتا بر عهده‌ی پدر است و نه مانند اروپا مادر بیشترین حق حضانت را بر عهده دارد. در واقع در ترکیه شرایط زوجین در نظر گرفته می‌شود.

برای اطلاع از قوانین روی لینک زیر کلیک کنید

https://help.unhcr.org/turkey/fa/social-economic-and-civil-matters/marriage-and-divorce/

 

مزایای کلی ثبت ازدواج در ترکیه

  1. می‌‌توانید یک ازدواج بین المللی داشته باشید.

  2. در شرایطی که با فرد ترکیه‌ای ازدواج کنید بعد از مدتی می‌توانید اقامت کشور ترکیه را بگیرید.

  3. می‌توانید از یک محیط جذاب برای برپایی جشن عروسی خود لذت ببرید.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره ازدواج بین المللی در ترکیه ، عروسی و عکاسی در ترکیه،دبی،گرجستان از طریق  پشتیبانی آنلاین و راه های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید.

 

instagram pageاینستاگرام

whatsapp contactواتساپ

بهمن 1402